Logopedski kutak

Poštovani roditelji/skrbnici,

dobro došli u logopedski kutak dječjeg vrtića Potočnica.

Ovdje možete pronaći informacije o komunikacijskom, jezičnom i govornom razvoju djece, vježbicama za poticanje kod kuće, ali i informacije o samoj logopediji i logopedima. 

Ukoliko vas zanimaju aktualnosti iz struke i nove spoznaje, posjetite mrežnu stranicu Logoped.hr. To je portal koji uređuju stručnjaci i na njemu možete pronaći mnogo aktivnosti, materijala i ideja za rad s vašim mališanima. 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i dvojbi vezanih za jezično-govorni razvoj svojeg djeteta, obratite mi se.


Srdačno,


Vaša logopedinja Irena Mlinarić Trabalko 


irena.mlinaric@dv-potocnica.hr Poštovani roditelji,

ovaj tjedan (31.10. do 4.11.) logopedinja je odsutna zbog bolovanja. Sljedeći tjedan logopedske vježbe održavat će se prema rasporedu.

Hvala na razumijevanju.Poštovani roditelji,

logopedinja je završila s trijažnim ispitivanjem sve djece starije od 5 godina.

U narednim danima će obavijestiti roditelje djece koja će biti uključena u logopedske vježbe.

Ukoliko ne primite poziv ili mail, znači da Vaše dijete nema potrebe polaziti logopedske vježbe.

No, ukoliko ste svejedno zabrinuti za djetetov jezično-govorni razvoj, slobodno kontaktirajte logopedinju putem službenog e-maila (irena.mlinaric@dv-potocnica.hr) ili telefona (01 3096 439). 


30.9.2022.6. ožujka obilježavamo Europski dan logopedije. Tema ovogodišnjeg dana i svih predavanja je Logopedija kroz sva životna razdoblja. Sukladno temi, izradila sam jedan plakat koji pokazuje čime se sve logopedi bavi i tko sve treba logopeda. Plakat većeg formata možete vidjeti kod oglasne ploče u vrtiću. 
 Poštovani roditelji,

ukoliko primjetimo da dijete koje polazi logopedske vježbe ima respiratorne smetnje (kašalj, pun nos,..), taj dan neće odraditi svoje vježbe.

Logopedinja mora biti veoma blizu djeci dok izvode vježbe, i bez obzira na masku i vizir, u ovakvom slučaju postoji veća mogućnost zaraze.

Hvala na razumijevanju.
  • Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nastavna je i klinička jedinica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Višegodišnjim radom koji je organiziran u specijaliziranim kabinetima, Centar je prepoznat kao mjesto osobite znanstveno-stručne ekspertize i izvrsnosti u pružanju neposredne savjetodavno-edukativne i stručne potpore. Zbog nemogućnosti pružanja usluga direktnim putem te uvažavajući trenutne okolnosti, roditeljima je omogućeno besplatno telefonsko savjetovanje vezano uz različita područja razvoja djeteta. Na poveznici iz nastavka možete pronaći područja iz kojih stručnjaci (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih se može nazvati i telefonski brojevi: https://centar.erf.unizg.hr/ 

! U kutiću za male možete naći igre za razvijanje predčitalačkih vještina, odnosno Čitanje prije škole   ili   Matematiku prije škole

Ispiši stranicu